top of page

HIJALURONSKI FILERI

Sve što ste oduvek želeli da znate o hijaluronskim filerima, a niste imali koga da pitate, niti gde da pročitate!
Ovde vas očekuje sve ono čega nema na drugim mestima i još malo filozofiranja na ovu temu.
U današnjem svetu brzog života, brze hrane i brze lepote, nije na odmet uzeti dnevno nekoliko minuta (a može i duže) za sebe, zastati, razmisliti, misliti, razmišljati ne samo o sebi nego i o drugim ljudima, o prirodi, o društvu, učiti o temama koje vas zanimaju, i sve ostalo što vam padne na pamet. 
A ukoliko ste jedna takva osoba, dobrodošli na ovaj blog!

Flower%20Beauty_edited.jpg
Početna strana: Willkommen
Početna strana: Blog2
  • Writer's pictureMara

Korona virus i hijaluronski fileri

Updated: Jun 10, 2020

Šta korona virus može da uradi hijaluronskim filerima?Korona virus je potpuno poremetio tržišta, uključujući i uvoz i upotrebu hijaluronskih filera.

Lanac sirovina i kretanja robe je prekinut ili znatno oslabljen, kao i kretanje ljudi, tako da lekari i distributeri koji nemaju neke veće količine rezervi filera, verovatno već sada paniče.

Možda će ova tretnutna kriza biti kratka, a možda velike nestašice hijaluronskih filera tek slede. Dakle, sa male vremenske distance je jasno da će kriza malo potrajati.


Kako korona virus može da utiče na hijaluronske filere i korisnike filera?

Korona virus može direktno da utiče na cenu filera.

I po svemu sudeći u skorijoj budućnosti može da izazove monatarni udar na potrošački džep.

Korona virus može da izazove povećanje cena hijaluronskih filera u narednim nedeljama i mesecima.

Sa druge strane, pacijenti nisu zainteresovani da idu na tretmane u ordinacije gde čeka veliki broj ljudi. Pretpostavka je da se u ordinacije puštaju pacijenti jedan po jedan posle telefonskog zakazivanja, pa kad jedan pacijent završi tek onda ulazi sledeći, prate se protokoli i preporuke i sve je drugačije nego što je bilo pre epidemije.


Dodatni problem je i što stariji pacijenti trenutno nisu mogli na zakazane tretmane, jer stariji od 65 godina ostajali kod kuće, a oni su inače jedna idealna grupa za upotrebu filera.


Nakon dobijanje injekcija hijalurona, barijera kože je mehanički probijena, i to traje svega nekoliko minuta dok se koža opet ne zaceli tj. barijera mehanički i hemijski ne zatvori.

Imunokompromitovani pacijenti, pacijenti pod terapijom, nakon oporavka od operacije, pacijenti sa problemima štitne žlezde itd. (dakle za sve grupe za koje je napisano na uputstvu za upotrebu hijaluronskih filera) ionako ne smeju da idu na tretman hijaluronskim filerima jer njihovo stanje predstavlja kontraindikaciju za upotrebu.


Za ostale koji su propustili ili zakasnili sa prolećnim injekcijama, jer je uletela cela ova zbrka, zaista jeste jedna čudna i neuobičajena situacija.

66 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


 KONTAKT (PRVE VRSTE)

Hvala na interesu za temu o hijaluronskim filerima!
Pišite nam o čemu želite dodatno da čitate, pošaljite komentare i sugestije.

Danke für's Absenden!

Početna strana: Kontakt
bottom of page