top of page

HIJALURONSKI FILERI

Sve što ste oduvek želeli da znate o hijaluronskim filerima, a niste imali koga da pitate, niti gde da pročitate!
Ovde vas očekuje sve ono čega nema na drugim mestima i još malo filozofiranja na ovu temu.
U današnjem svetu brzog života, brze hrane i brze lepote, nije na odmet uzeti dnevno nekoliko minuta (a može i duže) za sebe, zastati, razmisliti, misliti, razmišljati ne samo o sebi nego i o drugim ljudima, o prirodi, o društvu, učiti o temama koje vas zanimaju, i sve ostalo što vam padne na pamet. 
A ukoliko ste jedna takva osoba, dobrodošli na ovaj blog!

Flower%20Beauty_edited.jpg
Početna strana: Willkommen
Početna strana: Blog2
  • Writer's pictureMara

INCI Beauty - jedan potez do prave informacije

Updated: Jul 6, 2020

Preuzmi i upotebi su dve reči sa kojima počinjemo ovaj post.

INCI Beauty je besplatna aplikacija koja očitava sadržaj kozmetičkih proizvoda i odmah vam ispostvlja šta je od njih štetno.Izuzetno je korisna, brzo se dođe do informacije i ne treba vam nikakvo predznanje iz hemije jer je i bez toga veoma lako.

Postoje sledeće boje za opis dejstva i učinka hemikalija u proizvodu:

zelena - dobro,

žuta - zadovoljavajuće,

narandžasta - ne tako dobro i

crvena - kontraverzna i rizična.

Pored toga što je hemijski sastojak iz kozmetike obeležen bojom, napisano je i dodatno objašnjenje (u samoj aplikaciji postoji mogućnost da izaberete neki od sledećih jezika - engleski, francuski, nemački, španski, italijanski) a možete pročitati i hemijsku klasifikaciju.

Na kraju, postoji i ocena proizvoda u vidu skupljenih zelenih bodova od mogućeg maksimuma (a to je kada su svi sastojci dobili zeleno svetlo).

Kao bazu aplikacija koristi INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) dostupnu bazu opisa hemijskih supstanci i njihovog dejstva u kozmetičkim proizvodima.


Kao što smo već napomenuli, aplikacija je bespaltna i može se preuzeti sa google-ove prodavnice. Jednostavna je za upotrebu.

Omogućava korisniku da brzo dođe do informacije koje vrste hemikalija i sastojaka se nalaze u kupljenom proizvodu i da li su neki od njih štetni ili opasni po ljudsko zdravlje.U ovoj aplikaciji:

Možete da skenirate bar kod proizvoda, i onda dobijete spisak i opis hemikalija koje se nalaze u njemu. Sastojci su napisani na svakom proizvodu, ali ovde dodatno imate i opis hemikalije, njenu funkciju i pridodato zeleno/žuto/narandžasto/crveno svetlo (tako da odmah znate ukoliko je nešto štetno).


Možete da pretražite bazu podataka prema nazivu proizvoda ili nazivu sastojka (u bazu se dodaju svi proizodi koje ostali korisnici skeniraju, tako da broj proizvoda stalno raste i uvećava se).


Možete da napravite svoju istoriju i dodate omiljene proizvode.


I kao poslednji deo, ima i čet - chat opcija među korisnicima gde oni iznose svoju ocenu nekog proizvoda.


Proizvodi u pretrazi su podeljeni u veliki broj kategorija:

od proizvoda za bebe, krema za lice, šminke, parfema itd., a dalje svaka od tih kategorija ima podkategorije. Jako je zanimljivo pogledati i pregledati samu bazu podataka, nekada se stvarno iznenadite kako vas je reklama ubedila da kupite neki štetan proizvod.


Nadamo se da će se i vama svideti ova aplikacija i da će vam koristiti prilikom sledeće kupovine.


137 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


 KONTAKT (PRVE VRSTE)

Hvala na interesu za temu o hijaluronskim filerima!
Pišite nam o čemu želite dodatno da čitate, pošaljite komentare i sugestije.

Danke für's Absenden!

Početna strana: Kontakt
bottom of page