top of page

HIJALURONSKI FILERI

Sve što ste oduvek želeli da znate o hijaluronskim filerima, a niste imali koga da pitate, niti gde da pročitate!
Ovde vas očekuje sve ono čega nema na drugim mestima i još malo filozofiranja na ovu temu.
U današnjem svetu brzog života, brze hrane i brze lepote, nije na odmet uzeti dnevno nekoliko minuta (a može i duže) za sebe, zastati, razmisliti, misliti, razmišljati ne samo o sebi nego i o drugim ljudima, o prirodi, o društvu, učiti o temama koje vas zanimaju, i sve ostalo što vam padne na pamet. 
A ukoliko ste jedna takva osoba, dobrodošli na ovaj blog!

Flower%20Beauty_edited.jpg
Početna strana: Willkommen
Početna strana: Blog2
  • Writer's pictureMara

Hijaluronska maska za lice - recept

Drage čitateljke i čitatelji,


ukoliko ste jedna od osoba koja obožava i voli da pravi i spravlja napitke, smutije, supe, jela, a došao je trenutak i poželeli ste da napravite i svoju hijaluronsku masku za lice, onda dobrodošli na današnji blog, gde će detaljno biti objašnjeno kako se pravi sopstvena hijaluronska maska za lice.


Dve bitne stvari je važno zapamtiti.

U kupovnim maskama i kremama, pored dobrih sastojaka koji služe za negu kože postoji i gomila štetnih sastojaka koje se dodaju da maske i kreme traju što duže, zatim zbog mešanja supstanci i faza, i da bi se sprečio razvitak bakterija.

Ako ste čitali neki od prethodnih blogova - INCI Beauty je super (besplatna) aplikacija pomoću koje možete da vidite koji sastojci se nalaze u kremi (i bilo kom kozmetičkom proizvodu) i da li su štetni.

Ali kao što jedete svežu hranu, taj princip možete da primenite i na kozmetiku.

Da li možda dodajete antibakterijske supstance u supu da biste mogli da je jedete i posle dve nedelje? Pa ne...nikome takve stvari ni ne padaju na pamet.

Ali kada je reč o kozmetici, pored vitamina, hijalurona, kolagena koji su dobri za kožu u kremama su i razni dodaci poput alkohola (E1510), mineralno ulje (parafinsko ulje), kalijum hidroksida (E415), carbomera (sintetičkog polimera), fenoksietanola, raznih glikola, benzil alkohol (E1519), tetrasodijum pirofosfat (E450) itd. koji su štetni.


Ovaj recept je bez štetnih sastojaka, a preporuka je masku odmah upotrebiti.

Dakle, prva stvar - maska treba da bude sastavljena samo od korisnih sastojaka za kožu i druga stvar - treba da bude sveža.


A sada recept sa uputstvima.Pripremite dve zdelice (npr. vatrostalno staklo ili neki drugi materijal koji možete da stavite u vrelu vodu, nikako plastične činije).

Prvo, stavite na vagu i izmerite 0,7 g (tj. 700 mg) praha hijalurona (poništite na nulu) pa dodate 55,6 g destilovane vode. Ovo lepo izmešate i ostavite otprilike pola sata da se hijaluronan rastopi, onda još malo izmešate. Tako ste napravili hijaluronski rastvor. Zatim, vratite na vagu i dodate 2,8 g glicerina (koji hidrira i čini kožu glatkom).

Ovo je vodena faza, koju još mešate dok se sve ne izjednači (u vodenoj fazi imate 1% hijalurona, 4% glicerina i ovo je otprilike uobičajeno, nekada ima više nekada manje, ali kod većina proizvoda je ovo slučaj).

Sada u drugu posudu dodate 2,1 g pčelinjeg voska i 2,1 g shea ili kokosovog putera i 7 g maslinog ulja (ukoliko želite ovde možete umesto maslinovog dodati neko drugo ulje npr od jojobe, avokada, suncokreta, nešto treće ili pomešati vama omiljnu kombinaciju). Posudu stavite u vrelu vodu, i mešate dok se sve ne istopi i ne sjedini.

Ovo je uljana faza.

Onda dodajete vodenu fazu iz prve posude u posudu broj dva i sa mikresorom za kafu brzo ulupate i izmikserišete.

Ovaj deo radite brzo i efikasno.

Pri ovom postupku se stvorila bela kremasta smesa tj. vaša maska za lice sa hijaluronom. Isprobajte na kako se upija na ruci i zatim nanosite na suvo lice posle umivanja i držite 10 do 20 minuta. Ikoliko želite možete da isperete lice, ali samo sa vodom.

Dodatna opcija je, pre nanošenja maske, u tzv. trećoj ohlađenoj fazi, dodati npr. vitamin E (1%) u obliku ulja ili neko etericno ulje radi lepšeg mirisa.Čestitamo, napravili ste sopstvenu hijaluronsku masku koja ima samo korisne sastojke.

53 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


 KONTAKT (PRVE VRSTE)

Hvala na interesu za temu o hijaluronskim filerima!
Pišite nam o čemu želite dodatno da čitate, pošaljite komentare i sugestije.

Danke für's Absenden!

Početna strana: Kontakt
bottom of page