top of page

HIJALURONSKI FILERI

Sve što ste oduvek želeli da znate o hijaluronskim filerima, a niste imali koga da pitate, niti gde da pročitate!
Ovde vas očekuje sve ono čega nema na drugim mestima i još malo filozofiranja na ovu temu.
U današnjem svetu brzog života, brze hrane i brze lepote, nije na odmet uzeti dnevno nekoliko minuta (a može i duže) za sebe, zastati, razmisliti, misliti, razmišljati ne samo o sebi nego i o drugim ljudima, o prirodi, o društvu, učiti o temama koje vas zanimaju, i sve ostalo što vam padne na pamet. 
A ukoliko ste jedna takva osoba, dobrodošli na ovaj blog!

Flower%20Beauty_edited.jpg
Početna strana: Willkommen
Početna strana: Blog2
  • Writer's pictureMara

Tipovi kože

Updated: Sep 28, 2020

Dobrodošli!


Tipovi kože su podeljeni u četiri grupe, prema stanju kože i lučenju sebuma na površini.

To su:

  1. normalna

  2. suva

  3. masna

  4. mešovita.Normalna koža (eudermalna) je baš kako treba, sa uravdoteženom količinom sebuma i vlage (ni previše ni premalo, nego u sredini).

Ima fine pore, svežinu, glatku teksturu i nema nikakve mrlje.


Suva koža (kseroza) nastaje ukoliko nema dovoljno sebuma, tako da nedostaju lipidi (masti) koji zadržavaju vlažnost na površini kože i štite kožu od spoljašnjih uticaja.

U kozmetičkim proizvodima za pomoć suvoj koži dodaje se hijaluron i urea.

Hijaluron je hidrofilan, znači da vezuje vodu i tako vraća vlažnost. Dok urea (koja je hidroskopna i isto vezuje vodu) gradi zaštitni sloj na površini i čini kožu glatkom tako što pospešuje ljuštenje (piling) mrtvih ćelija kože.


Masna koža (seboreja) nastaje zbog previše izlučenog sebuma i ima uvećane pore, masni odsjaj, zadebljalu i belu površinu.

Nastaje usled korišćenja šminke koja iritira kožu, nepravilne ishrane, hormonske neravnoteže, određenih lekova, stresa ili genetičke predizpozicije.

Na masnoj koži se javljaju crni i beli mitiseri (komedoni) i akne, i to ne samo na licu već i po vratu, leđima, ramenima i grudima.

Kod težih oblika se javlja i upaljena crvena koža sa kržicama (papule - bez i pustule - ukoliko imaju gnojni čep).

Pomoć je eliminisanje spoljašnjih uzroka masne kože - šminka, ishrana, stres itd. i upotreba kozmetičkih proizvoda koji uklnjaju višak sebuma sa površine kože.


Mešovita koža je ako se na licu nalaze masna + suva ili normalna koža, sa tim što je masna koža u tzv. T zoni - na čelu, nosu i bradi, dok obrazi i jagodice imaju suvu ili normalnu kožu.

Upotreba dva različita proizvoda na licu je moguće rešenje za ovaj problem.Ovo je bilo objašnjenje o tipovima kože, a sledeći put nešto više o tome.

37 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


 KONTAKT (PRVE VRSTE)

Hvala na interesu za temu o hijaluronskim filerima!
Pišite nam o čemu želite dodatno da čitate, pošaljite komentare i sugestije.

Danke für's Absenden!

Početna strana: Kontakt
bottom of page