top of page

HIJALURONSKI FILERI

Sve što ste oduvek želeli da znate o hijaluronskim filerima, a niste imali koga da pitate, niti gde da pročitate!
Ovde vas očekuje sve ono čega nema na drugim mestima i još malo filozofiranja na ovu temu.
U današnjem svetu brzog života, brze hrane i brze lepote, nije na odmet uzeti dnevno nekoliko minuta (a može i duže) za sebe, zastati, razmisliti, misliti, razmišljati ne samo o sebi nego i o drugim ljudima, o prirodi, o društvu, učiti o temama koje vas zanimaju, i sve ostalo što vam padne na pamet. 
A ukoliko ste jedna takva osoba, dobrodošli na ovaj blog!

Flower%20Beauty_edited.jpg
Početna strana: Willkommen
Početna strana: Blog2
  • Writer's pictureMara

Priručnik za odabir lekara

Ukoliko ste već postali ili planirate da postanete korisnik hijaluronskih filera, onda ste automatski i pacijent vašeg odabranog lekara.

Ali pored toga što ste pacijent u ovoj oblasti medicine. vi ste istovremeno i mušterija odnosno kupac lakarske usluge i kupac dermalnog filera.

Osim u retkim slučajevima kada rekonstruktivne estetske zahvate posle nesrećnih događaja pokriva zdravstveno osiguranje, u ostalim slučajevima ovakve intervencije pokrivate sami i plaćate iz sopstvenog džepa.Bilo bi idealno kada bi društveni sistem išao u korak sa modernim vremenom i kada bi zdravstveno osiguranje pokrivalo deo troškova za dermalne filere makar za ljude starije od npr. 50 godina jednom godišne ili slično. Ali vratimo se u realnost.


Vratimo se na temu.

Dakle, vi ste u današnjim okolnostima vašem lekaru istovremeno i pacijent i mušterija i kupac filera, pa kada birate za sebe ordinaciju i lekara gde idete na ubrizgavanje hijalurona u obzir uzimate i medicinske i ekonomsle aspekte.

Dakle, pored kompetentnosti lekara bitna je i cena filera.

Ali, (kao i prilikom svake vrste kupovine) bitan je i osećaj dobrodošlice koji imate prilikom posete.Estetska medicina je oblast u kojoj se profit ostvaruje brzo i lako jer postoji veliki broj zainteresovanih ljudi i mušterija, ali da bi neko postao lekar prethode medicinske studije i specijalizacija, pa usavršavanja itd.

Postoje dakle objektivni kriterijumi i visoki standardi koje je potrebno ispuniti sa jedne strane, dok su sa druge strane lična motivacija i karakterne osobine.

Upravo je ovaj drugi deo tj. motivacija i karakterne osobine, ono što vam može pomoći da napravite pravi izbor, jer zavisno od toga, ukoliko dođe do nekih komplikacija i problema, zavisi i kako će se situacijja dalje razrešiti.


Jednu grupu naravno predstavljaju ordinacije koje postoje samo zbog profita tj. zarade novca, i da nije u pitanju medicina, bila bi to advokatska kancelarija, prodavnica ili nešto treće. U tom slučaju , vi ste prvenstveno mušterija tj. kupac.

I ukoliko je to ono što tražite, onda je baš to za vas.


Zatim, tu su ordinacije koje predstavljaju dobru mešavinu lepog i korisnog, njihovi vlasnici vole medicinu, ali su se odlučili za jedan komercijalni deo iz različitih razloga.

I tu ste prvo pacijent, pa tek onda mušterija.

Ukolio je ovo ono što tražite, onda je ovo pravi izbor za vas.


Na kraju, tu su i oni lekari koji jednostavno imaju zlatnu ruku i talenat za nove tehnike i nove stvari. Oni bi u bilo kojoj oblasti uvek postali inovatori i lideri. I oni svoje pacijente pre svega vide kao ljude kojima žele da pomognu.

Vrlo često su to profesori na medicinskom fakultetu koji rade sa studentima.

A nekada ovaj korak u karijeri dođe kasnije nakon što su zaradili dovoljno novca, pa se okrenu inovacijama i vođeni su željom da pomognu ljudima onako kako znaju i mogu.

Nekada zavisi od karaktera, crta ličnosti i vaspitanja.

Ukoliko je ovo ono što tražite i uspeli ste da pronađete, to je zaista odlično.Kada tražite najbolji izbor, prvo pođite od sebe i odgovorite na pitanja šta je vama kao osobi bitno, a kada to budete znali onda će i ostali odgovori doći.


Sve ovo se preslikava i na to kako se formira cena filera i da li lekar nudi kvalitetan i proveren filer. Preslikava se na to da li ste prvo pacijent ili ste prvo kupac.

Zatim, hoće li vas posle injekcija rado primiti ukoliko se pojavi problem, ili mu predstavljate opterećenje u rasporedu.

Da li ima vremena za svog pacijenta ili ima vremena za vas samo ako ste kupac?

Razmislite o svemu tome (nemojte da žurite) i onda za sebe izaberite ono što vam odgovara.
48 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


 KONTAKT (PRVE VRSTE)

Hvala na interesu za temu o hijaluronskim filerima!
Pišite nam o čemu želite dodatno da čitate, pošaljite komentare i sugestije.

Danke für's Absenden!

Početna strana: Kontakt
bottom of page