top of page

HIJALURONSKI FILERI

Sve što ste oduvek želeli da znate o hijaluronskim filerima, a niste imali koga da pitate, niti gde da pročitate!
Ovde vas očekuje sve ono čega nema na drugim mestima i još malo filozofiranja na ovu temu.
U današnjem svetu brzog života, brze hrane i brze lepote, nije na odmet uzeti dnevno nekoliko minuta (a može i duže) za sebe, zastati, razmisliti, misliti, razmišljati ne samo o sebi nego i o drugim ljudima, o prirodi, o društvu, učiti o temama koje vas zanimaju, i sve ostalo što vam padne na pamet. 
A ukoliko ste jedna takva osoba, dobrodošli na ovaj blog!

Flower%20Beauty_edited.jpg
Početna strana: Willkommen
Početna strana: Blog2
  • Writer's pictureMara

Šta će biti sa tržištem filera posle epidemije korone?

Updated: Jun 10, 2020

Drage čitateljke i čitatelji ovog bloga,

ovo su mogući scenariji po kojima će se dešavati i rešavati stvari na tržištu filera kod nas i u svetu.


Pre ove analize, samo da kažemo da nažalost ne postoji domaći filer ili neki državni filer. Skoro sve ostalo postoji u domaćoj verziji ili u državnoj verziji, ali do sada se nije našao ni jedan pametnjaković da pokrene proizvodnju domaćeg hijaluronskog filera, iako to nije uopšte niti toliko skupo, niti toliko teško.Da se vratimo na temu, skoro svi fileri su uvozni, iz različizih zemalja sa dalekog istoka ili iz susednih zemalja EU. Pošto se bliži ili je već tu ekonomski prekid, posledice svega na finansijskim tržištima će tek početi da odzvanjaju za koju nedelju i mesec, a potražnja za hijaluronskim filerima će biti ogromna. Dodatni razlog za to je i prekid tretmana i smanjenje injekcija u vreme vanrednog stanja kada se stišavaju sve društvene aktivnosti, proslave, prolećno doterivanje itd.

Pa kada se odjednom sve vrati u normalu, doći će do jednog velikog bumeranga i svi će da požure na tretman sa hijaluronom.


Zakon ponude i potražnje diktira deo cene.

Međutim, mora se imati u vidu i uticaj ljudske pohlepe i psihologija poslodavaca i direktora koji će finansijske gubitke tokom nekoliko nedelja ili meseci želeti što brže da nadoknade i to u veoma kratkom periodu.

S toga u prvim nedeljama i prvih par meseci nakon cele ove zbrke, očekujemo divlji skok cena za tretmane sa hijaluronskim filerima. I naravno, samo izuzetno imućni će i moći to sebi da priušte.

Nakon što ovaj mali procenat korisnika uspe da nadomesti gubitke tržišta iz prethodnog perioda, cene će polako početi da se vraćaju u normalu i na nivo pre cele krize.


Najverovatnije će na tržištu filera doći do jedne veoma oštre deobe na veoma skupe filere tj. kompanije koje će želeti da jednostavno nastave prodaju filera i tretmana malom broju izuzetno imućnih potrošača (kao što je to bio slučaj tokom proteklih dvadeset godina) i na one koji će hteti da vrate i izgrade širok krug potrošača sa srednjom i malom platežnom moći.


Ovaj vid borbe u neku ruku traje otprilike poslednje dve decenije, i do sada kompanije koje ciljaju potrošače sa srednjim i plitkim džepom nisu baš uspele da prošire svoj uticaj na tržištu. Niti su uspele da obore i prilagode cene prema srednjej i maloj finansijskoj moći.


Na kraju, veoma mnogo zavisi i od samih potrošača, jer što ste bolje obavešteni o filerima i njihovim cenama, imate veće šanse da izabete dobar i pristupačan filer.Naravno, moguće je i da ova analiza nije tačna, i da se ništa ne promeni ili bude baš sve potpuno suprotno. Ali će u svakom slučaju biti veoma zanimljivo posmatrati kretanje na tržištu hijaluronskih filera.


Ono što će isto biti zanimljivo jeste kada ugledate neku osobu, a ona vam se ovog proleća učini jedno pet do deset godina starijom, a sve to jer je propustila redovni termin za prolećni remont. E to vam je pravo vanredno stanje!

12 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


 KONTAKT (PRVE VRSTE)

Hvala na interesu za temu o hijaluronskim filerima!
Pišite nam o čemu želite dodatno da čitate, pošaljite komentare i sugestije.

Danke für's Absenden!

Početna strana: Kontakt
bottom of page